Från Casablanca till Göteborg på 16 timmar

Det är konstigt det här med flyg. Klockan 6 på morgonen åkte jag från Casablanca och tittade på soluppgång i grått och guld. Några timmar senare var jag i Bryssel, åkte in till centrum där jag åt ovanligt smaklös kinamat, solade på ettt torg och köpte ett par oranga byxor (orange har varit min fulaste färg länge men någonstans måste jag ha ändrat mig och de här var ballongiga och fina och jag blev helt förälskad). På fyra timmar hade jag gjort av med lika mycket pengar som under fyra dagar i Marocko!! Belgien är ett dyrt land... Ytterligare några timmar senare satt jag och drack te med Aron i Göteborg. Han överraskade mig med att möta mig på Landvetter, på väg mellan Klint och Norge. Just när jag  kom ut med min tunga ryggsäck och tittade på alla människor som stod och väntade och tänkte somliga blir mötta på flygplatsen av personer de känner som har bil och hjälper till att bära väskor så fick jag syn på Arons välbekanta ansikte. Gissa om jag blev glad!!! Han bjöd på fika i Vasastan och vi hade ett långt fint samtal innan jag fick skjuts ända fram till dörren. Så lyxigt!

Bagaget som jag varit nervös för checkades in utan en blinkning, 24,5 kg trots att gränsen var 20 och jag behövse varken betala övervikt eller checka ut och in i Bryssel, inte ens vänta vid rullbandet på Landvetter, ryggsäcken låg snällt och väntade på mig och var det första jag fick syn på när jag kikade ner i ankomsthallen genom ett fönster. Fantastsikt!
Däremot måste den ha genomgått en synnerligen omild behandling på resan för när jag packade upp i morse upptäckte jag att den översta keramiken gått i kras. Jag blev ledsnare och ledsnare för varje krossad skål jag plockade upp, framförallt den gula salladsskålen som var så fin. Men sen upptäckte jag att det jätte stora fatet klarat sig, tillsammans med en hel del annat. Det kunde varit värre, helt enkelt. (Tänk om jag hade fått betala 500 per flyg för en hel hög med skärvor) Jag tror att jag har sörjt klart.
Även min tvålask i metall och armband som låg i ytterfacket har blivit helt buckliga.

Lägenheten var städad och fin till skillnad från förra gången jag lämnade den i Simons händer. Bara mitt lilla citrusträd ligger på dödsbädden (men har fått ett minimaliskt grönt skott så det borde repa sig). Simon hade glömt att vattna, med ursäkt att han praktiserat tiotimmarsdagar på Belindas glutenfria kafé den senaste månaden. Det har gjort honom gott, tycker jag. Men jag hämnades genom att färga hans svartvita strumpor ljusrosa-svarta i tvätten. I samma veva fick mina jeans en ljusrosa touch liksom några andra kläder (som inte var svarta från början).


Citrusträd i Chefchaouen                                Citrusträd i Frölunda

Idag har jag cyklat genom soligt Göteborg, - jag är inte lika lyrisk över våren som resten av befolkningen men Göteborg är en jättebra vårstad, och träffat Sara på Butik Kubik. Den var såååå fin, full av coola kläder och smycken - jag vill hänga där varje dag! Ska definitivt göra det när jag är i Göteborg igen. Nu satt vi i solen på trottoaren, åt glass, drack kaffe och pratade om livet. Härligt!Annars har jag inte hunnit sakna något här (bara Anna-Karin och Sara), jag hade behövt vara borta längre! Men jag passar på att njuta av drickbart kranvatten, stillsam trafik (särskilt påskhelgen förstås) och sansade människor att prata med.

Från Marocko finns det betydligt mer att sakna. Det skriver jag om imorgon för nu väntar Simon otåligt på att vi ska se på film och äta popcorn.

Kommentarer
Postat av: STYLEMIND

Hej!

Nej färg plupparna är tunt tunt tyg som dom hade satt fast på både golv, väggar och tak, jätte häftigt!!Kul att se bilder från butiken, jag har just köpt massa trikå tyger och ska sy lite kläder som jag tänkte lämna in där... ska bli SÅ kul!Annars letar jag lght i sthlm för fullt... en tvåa med pojkvännen. Säg till om du vet nån, nu när du är på vårdinge :) Hur är det att vara där! vad konstigt!!

Kram

2009-04-22 @ 14:33:47
URL: http://stylemind.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0