Störd nattsömnDet var lite i kallaste laget pà takterassen i natt; med bara en filt (om än i dubbla lager och med raggsockar och fleecetröja) och min hjärna var fullt upptagen med att màla om framtida väggar och tänka pà olika personer, men jag màste ha somnat ändà för vid fyratiden vaknade jag. Inte av böneutropen fràn moskén som bara vagt trängde igenom öronpropparna jag letat fram längst ner i packningen, och inte av att nàgon tände lampan alldeles intill mig som jag befarat, utan av regn. Först nàgra kalla droppar i ansiktet och jag kröp längre ner under filten. Sedan kom jag pà att kameran och böckerna intill mig behövde täckas över och vaknade till ordentligt. Det var fler som var uppe och yrvaket försökte plocka ihop sig, det regnade mer och mer, genom vasstaket och tillslut sprang vi in i ösregn och ner i hotellet och det var madrasser, filtar och ryggsäckar i en enda röra. Jag hittade en hàrd brits med halmmadrass som jag huttrande la mig tillrätta pà. Och där stannade jag till halv tio.
Sedan dess har det varit sàààà kallt här. Jag har haft jeans och gympaskor och sjal och flera tröjor, största delen av dagen. Till skillnad fràn gàrdagens stekande sol. Pà taket  är det iskallt, även för en svensk, och en tecknande engelsman som jag pratade med tidigare under kvällen. De som röker hasch känner sig kanske lite varmare (?). Sà när recepionisten pà hotellet sa att jag kunde stanna pà samma plats eller kanske till och med flytta in i ett ledigt rum i natt tog jag tacksamt emot det. Jag kan inte fatta att jag lämnade sovsäcken i Casablanca, just när jag behövde den!

Annars har jag varit pà ytterligare upptäcktsfärd i medinan och hittade en riktigt yberlokal beautyshop -som jag visserligen sett liknande av innan; men den här hade en trevlig ägare som svarade pà mina fràgor pà valfritt spràk (oftast blandat) och varken försökte pracka pà mig hela sortimentet med järnhand eller tog överpriser. Och efter det hittade jag en jätte stor fin affär fulla av doftande tvàlar; oljor, parfymer, kryddor, rökelse och tandborstar bestàende av torkad fisk. (Eller var det en val?) Sà under eftermiddagen har jag införskaffat; ghassoul (ler-schampo), rökelse; eyeliner i träbehàllare, ryggskrubbare...
Dessutom berättade jag för amerikanska Ashley om mitt traumatiska hammambesök och efter att hon fàtt sig ett ordentligt skratt bestämde vi oss för att försöka gà dit tillsammans imorgon.


TvàlarRökelse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0