Tur-turer, halsont, iskalla vindar och balkongstickning


I fredags skrev jag som min facebook-status:
fysisk teater är verkligen fysisk, begreppet mörbultad har fått en helt ny innebörd!

I lördags skrev Siri, på sin facebook-status:
inser den sanna betydelsen av "mörbultad" efter första veckan på fysisk teater-kurs...


Ha, ha, ni förstår hur vi haft det:-)


Bildbevis på mitt enorma blåmärke på låret. Det har samma storlek som en handflata utan fingrar men med tummen, ungefär :-) Höftbenen har färgats lila efter att ha svängt runt på golvet med "shwung".


Jag har åkt på halsont och feber och sov halva lördagen men var så inställd på att åka till Stockholm och få miljöombyte att jag liftade dit på eftermiddagen. Först fick jag åka till Gnesta med en tjej som visade sig gå Konst och Hantverk på Vårdinge, vi hade bara inte sett varandra under veckan som gått men hade onekligen endel att prata om. Sedan fick jag lift med en man som ställde in sin visit i Hölö och åkte hela vägen till Stockholm, eller i alla fall inom tunnelbaneavstånd från centrum.
Det var iskallt igår! Jag hade sjal, jeans, benvärmare och fyra tröjor, varav två stickade - den ena en lång kofta under kappan och ändå frös jag hela tiden och köpte vantar på HM. Och det berodde inte bara på febern! Det kan inte ha varit många plusgrader! Jag trodde det var vår nu!
Stockholm kändes så litet, en lugn lördag innan löning i centrum. Tidigare tyckte jag att Stockholm verkade minst 7 gånger större än Göteborg men nu var det pyttelitet. Kanske för att jag senaste två månaderna navigerat i Paris och Madrid på några få timmar vardera och sedan hållt till i kaotiska Casablanca.
Egentligen är det jätte dyrt att åka till Stockholm med nuvarande kollektivtrafikspriser (förra gången på Vårdinge var det billigt nästan hela året) men på hemvägen stämplades bara två klipp på min remsa, trots att jag sa att jag skulle till Mölnbo (det berodde väl på att jag stod på fel station där inga pendeltåg gick, men sedan jag kastat mig på t-bana till centralen och vidare till tåget, så kom jag inte förbi något mer ställe att stämpla utan rusade bara genom grindarna för att hinna i tid). I Mölnbo, just när jag förberedde mig inför en två timmars promenad i iskyla och fallande mörker med minimala utsikter att få lift (den lite mer trafikerade vägen tar ännu längre att gå) så stannade en bil med en barnfamilj. De hade aldrig varit på folkhögskolan, trots att de bott flera år i trakten, och de tog en omväg för att köra mig så gott som till dörren. Jag guidade barnen i rekordfart från baksätet, när vi körde in på området: Där är skolan, och den där kupolen kallas för Kapellet, och där är träverkstan och tusen tack för skjutsen och ha det bra....!
Mitt miljöombyte kan summeras med 22 kr i resekostnader och medförde bekantskap med tre trevliga bilister. Jag har sån TUR!!!


Det här är mitt och Siris rum


Här sover jag. Har just möblerat om för att få väggar omkring och lugn sömn, samt ryggstöd när jag sitter och stickar. Innan låg madrassen mer mitt på golvet.
Idag har jag städat i gemensamma köket (det behövdes!) och tvättat svettiga träningskläder och gjort potatismos. Och så satt jag på Tallås enorma balkong och hade en härlig mysstund i eftermiddagssolen.


Titta förresten gärna in på Sticka Utan Fika, som uppdaterats de senaste dagarna. Frida har bl.a. färgat garn med amerikansk saft!

Kommentarer
Postat av: AK

Hej tjejen!Du får inte säga att du liftar så att jag hör det -jag kan ju inte sova på flera nätter då och tänker bara på alla hemskheter som kan hända dig. (Wow vad mina föräldrar lyckades bra med sin skrämselpropaganda av allt som kan hända om man liftar, som de bedrev under min uppväxt:) Jag som ju precis hade hämtat mig från att du berättat att du lastbilsliftat för typ ett par år sedan!Var och kikade in i Saras butik i helgen, den var mysig och man fick liksom en bra feeling när man var där. Massa spännande innovativa saker och superfina logos!Förresten, vet du om det finns någon fair trade butik i Gbg och i så fall var? Jag har gått igenom alla stadsdelar i min hjärna men kan inte hitta ngn i minnet.Jag har också åkt på halsont, det verkar vara typiska vårsjukan som satt in! Det var jätte längesedan jag var sjuk och känner ovanlig olust mot att vara sjuk just nu. Hoppas att du repar dig supersnabbt. Det är ju tråkigt att du blir sjuk precis den månaden som du är på Vårdinge och efter vad bilderna förtäljer behöver vara stark och fysisk på dagarna.Simma lugnt!!

2009-04-20 @ 14:55:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0