Snötroll och marockanska telefonnummer


Idag har jag varit ute i snön med åtta små troll och som TUR var även fyra lägerledare. Underbara små vildingar, de flesta med downs syndrom, på dagläger: pulka, rita, äta korv o bröd, busa, kalla tår, blöta strumpor, vems vantar?, rör inga knappar!, NEJ säger jag!, tack tack, är alla med? -in i bussen, inget glömt, haha, underbara charmtroll -PHU!

Jag är så trött och frusen att jag bara vill bo i ett stort, varmt, mjukt täcke nu, och sova skönt...

troll


Igår chattade jag med Ingrid i Casablanca som gav mig alla sina telefonnummer så att jag kan få tag på henne när jag kommer. Jag går iland på afrikansk mark någon gång på onsdag eftermiddag kväll och kan ta ett tåg på kvällen, eller natten till Casablanca. Eller sova i Tanger och åka torsdag morgon eller förmiddag istället. Det är ju svårt att veta nu vad som är bästa alternativet och det spelar inte så stor roll hur jag gör. MEN, just denna natt mellan onsdagen och torsdagen så ändras alla telefonnummer i Marocko. En siffra läggs till och det varierar vilken siffra det är beroende på vilket nummer det är, mobil eller hemtelefon osv.
Alltså ett perfekt läge att gå vilse och virra omkring på okänd mark utan att få ordning på telefonnumrena! Så håll tummarna för mig den natten, det lutar åt att jag tar ett nattåg som kommer fram kl 5 på morgonen.

Fast nu upptäckte jag just att det är mellan torsdagen och fredagen som både mina tågalternativ och nummerändringen är - jag som tänkte vara framme på torsdagen! Suck, ska nog sätta mig och pussla tidtabeller några timmar till ikväll. Det var ju så kuligt sist...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0