Telegår och kermadag

IGÅR var stora TELEFONdagen. Jag var mest hemma och kurerade förkylning men hann med väldigt mycket kontaktande:

1 Lägerverksamheten ringde och gav mig vikariejobb i helgen vilket var mycket välkommet eftersom jag just tittat över min ekonomi med fasa.

2 Jag ringde min blivande arbetskamrat inför helgen. Hon lät precis som Sofia E på rösten vilket var trevligt, om än lite förvirrande för nu tror jag ju att hon ser ut som Sofia också. Jobbet verkar dessutom  väldigt enkelt och trevligt, så jag ser fram emot helgen.

3 Jag ringde Radiotjänst och meddelade att jag inte ska vara hemma och använda min tv det närmaste halvåret så behöver jag verkligen betala den här räkningen - vilket jag inte behövde. Det var inget knussel där.

4 Andi ringde och stämde av inför dagens keramiklektion med hans elever.

5 Stella, 1,5 år fick jag också prata med en liten stund (för att hon inte skulle förgås av brist på uppmärksamhet från sin pappa som pratade med mig). Det är svårt att veta vad man ska säga till en ettåring men jag måste ha trollbundit henne med min röst för hon var knäpptyst i luren.

6 Sen fick jag äntligen tag på csn, som är extra populära i dessa dagar då Sveriges befolkning får sina avbetalningsplaner för studielånen de flesta drunknar i. För mig var det premiär och jag tillhör de som inte drunknar i lån - ännu, men vad hjälper det när jag har en planerad inkomst på 4tm per vecka i fyra veckor till. Det verkar i alla fall som att det går att trixa så att jag betalar ingenting nu, pga den extremlåga inkomsten, och när jag börjar jobba igen gör jag en ändring i inkomstberäkningen och betalar i höst istället. Bör funka... *håller tummarna*

7 Samtalet  som nådde längst bort var med Ingrid i Casablanca. Väldigt kul! Man behöver beskyddare i främmande land.

8 Sista guldkornet var Siri. Jag kände genast att, herregud vad längesen, varför har jag inte ringt henne tidigare. Jag vill ha mer Siri i mitt liv. Men vi kommer gå teaterkurs tillsammans låter det som.IDAG är stora KERAMIKdagen.

Jag önskar att jag haft kamera med mig idag.

Jag har varit 7 timmar i keramikverkstan, varav 1,5 med elever och de sista 3 väldigt hungrig.
Vanligtvis är de två drejskivorna ytterst eftertraktade men ingen av dagens fyra elever ville dreja. Och jag som förberett med baljor och svampar och hängt förkläden på stolsryggarna och allt. De ringlade skålar istället, eller två av dem gjorde och de tyckte båda det var en väldigt svår teknik. Jag gav samma instruktioner gång på gång men det fortsatte att vara sladdriga, ojämna, geggiga kanter. Jag minns inte att jag någonsin tyckte det var så svårt men, men... man ska börja någonstans.

Sedan var jag kvar och pysslade med elevernas saker så att de är redo att brännas och organiserade på hyllorna så att alla konstverk ska få plats.
När det var dags för min keramiktid drejade jag en liten kanna (det har jag aldrig gjort förr men var inte svårare än att böja till en pip i med fingret i överkanten i slutskedet). Sedan drejade jag en kruka med mjuka former, större än jag brukar. En stor ganska rund kopp, som inte blev som jag tänkt mig och som nästan kollapsade så den är rätt skev. Och till sist en stor vid kopp som nog kan bli fin. En bra drejdag.

Nu ska jag vara jättenoga med glaseringen. Så många fina saker har fått misslyckad glasyr.

Birgitta kom förbi och vi pratade om mina elever och hennes arbetskamrater som kommer och drejar och skapar i verkstan. Det har varit jätte uppskattat.


Nu ska jag skynda mig att sova för imorgon har jag lovat att komma på Grenkviståttornas teaterframträdande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0