Fem sanningar om mig

Jag är en person som behöver tidspress i tillavaron. Nu när jag snart ska åka har jag röjt hela garderoben. Detta har jag tänkt göra sedan i höstas -minst! Och så har jag gjort en miljon ärenden på en halvtimma. Även lyckats skriva ut översättningskort (på biblioteket) som på franska talar om att jag är mjölkproteinallergisk och på spanska att jag är sojaintolerant. Eh, det gick kanske lite väl fort där. Men på det arabiska står det däremot att jag inte äter gluten. Tur att det var just det språket som blev rätt, för min arabiska är ytterligt begränsad till Salaam - Alejem - Inshallah.

Jag har faktiskt inte svårt för att göra mig av med saker. Det skulle man inte kunna tro med tanke på allt skräp jag har. Men det är inte för att jag inte kan skiljas från det gamla trasiga lakanet och de försmå kläderna som jag sparat dem -det är för att jag ska kunna skapa nytt. Och det finns faktiskt en tanke bakom kassarna med stenar och pinnar slipade av havet. Problemet är att jag behöver en ateljé. Med djupa hyllor som rymmer allt mitt bråte, så att jag ser vad jag har och en plats att göra något med det när jag får lust. Idag har i alla fall Simon varit här och hjälpt mig bära ner allt i källaren (så att hans grejer får plats i garderoben istället) och dessa enorma mängder fick plats hur bra som helst i mitt lilla förråd. Jag gillar pusslande, som sagt. Och har nog ärvt talangen från pappa.

Jag tror att man måste tala om för gudomen i handling vad man vill. När jag städar ur lägenheten talar jag om att jag har bott färdigt här och att det är dags för nästa bostad att dyka upp härnäst. Det har liksom inte hjälpt att sitta fast förankrad i den här och önska sig ny lägenhet i tanken. Nu talar jag däremot klarspråk till gudarna, tycker jag. Tack för den här tiden Frölunda, höghusetta, det var trevligt men nu är jag klar!

Jag behöver kultur. Igår var jag och Anna-Karin på trubadur-slam i kafé Hängmattan på Musikens Hus. Det var hur mysigt som helst. Fullt med folk, nio duktiga trubadurer som tävlade om publikjurygruppernas poäng. Klyftpotatis. Chai-te. MysAnna-Karin. Väldigt fint.
Idag träffade jag fina Sara och vi slog till med middag, vin och ljuuuuvlig creme brulé med passionsfrukt, helt spontant. Det var fantastiskt gott och trevligt och vi firade avslutningen på våra gamla liv eftersom vi båda är på väg in i en ny fas. Med mindre pengar och mera äventyr. Jag i främmande land och hon som butiksägare.

Saras och Stinas Butik Kubik invigs nämligen på söndag 1 mars. Den ligger på Tredje Långgatan, under Stearin och bara några steg från Linnégatan. Där kommer säljas unika kläder och smycken, sida vid sida med levande atelé och kaffebjudning. Det kommer bli helt fantastiskt fint! Och den som vill hyra in sig och sälja egentillverkade kläder eller accessoarer kan mer än gärna höra av sig till dem.

Jag behöver äventyr, ombyte, vidgade vyer. Ascendenten i Skytten kallas det. Och jupiteraspekter. Men guuuud vad jag längtar. Resa, Resa, Resa! Tåg, ryggsäck, bok, stickning, skriva, skriva, skriva. Träffa nya människor, nya platser, främmande vindar, sol, frukter, färgglad keramik och en liten kamel önskar jag mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0