Somliga har det bra på jobbet...

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här. Jag har tillbringat helgen på Tjörn med en mysig lägergrupp, tre-fyra tjejer i femtonårsåldern, två ledare och jag som var vikarie. Jag skulle ha jobbat i en annan grupp egentligen och fick alldeles panik när det blev ändrat i sista stund och jag inte visste sådant som; hur långt det var till lägergården, vilken typ av grupp det var (det kan ju vara allt från väldigt glassigt till riktigt krävande jobb), om jag kunde få vegetarisk, glutenfri mat utan krångel, vilken tid jag skulle vara där och om jag skulle hinna hem och packa klart innan. Allt det där gick ju att ta reda på och väl igång gick det hur bra som helst. En av deltagarna var dessutom en före detta elev till mig! Att jobba på läger innebär t.ex. att få betalt för att äta popcorn framför tv:n, bli serverad massor av mat, spela spel, ha sovmorgon, åka till badhuset, promenera i solen, sitta och sticka och en hel del skoj, skratt och roliga kommentarer. Trots allt positivt så är det ganska tröttsamt. Det blir liksom ingen naturlig balans mellan jobb och vila, ansvar och avslappning. Det är på sätt och vis världens skönaste jobb, samtidigt som att man aldrig är riktigt ledig under 48 timmar.

Igår var Andi (kollega), Jenny och deras tre barn på besök i keramikverkstan och producerade mängder av skålar, både tummade och drejade. De var jätte duktiga! Det var riktigt roligt och barnen fina som vanligt! Världens mysigaste familj.

Idag har jag och Simon flängt runt på stan och bland annat ätit fantastiska semlor på Belindas café vid Korsvägen. Vi brainstormade också fram en te-/vatttenkanna i mycket modern design som jag ska försöka tillverka i keramik.
Jag kunde inte köpa något interrailkort eftersom jag glömt passet hemma, men fick istället det glädjande beskedet att det går utmärkt att köpa ett interrailkort även i Spanien (jag trodde att det kanske inte gällde i inköpslandet) vilket underlättar hemresan från Marocko så småningom.

Jobbet i helgen + förkylning = sportlov, trots att jag är ledig mest hela tiden sedan jul. Jag intar echinacea och kan jang, stickar, läser och gör roligheter den här veckan. Tyvärr har jag inte kunnat utnyttja de sista dagarna på gymkortet av samma anledning. Jag saknar det redan...! Till hösten ska jag bli träningsnarkoman på riktigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0