Sista dagen i Göteborg på ett tag

Vilken dag!
Jag vaknade med resfeber. Sådär med en gång jag kom till medvetande.
Sedan chattade jag med pappa hela förmiddagen istället för att göra det som fanns på att-göra-listan. Men det var trevligt och bra och jag fick publiceringsråd och länkar till boende i Algeciras, dit jag anländer på kvällen för att ta morgonfärjan till Marocko sen.

Så hade jag lovat att följa med Simon till doktorn och Simon var försenad. Jag vet att det är alldeles utmärkt karma jag har när jag står och väntar på försenade människor så jag klagar inte. Nu fick jag istället springa in och meddela läget i receptionen, och jag kom faktiskt ihåg hans personnummer! Och sen sitta i väntrumskorridoren och vänta in doktorn. När han kom och fick höra att jag var storasyster ville han prata med mig istället sålänge. Jag har också glutenallergi sa jag på hans trevande fråga och han sa, men har du ingen läkare - vem är det som sköter om dig, då? Tja, du kan ju göra det, svarade jag. Och de tog faktiskt in mig för blodprov, för ja, det kan ju vara bra med en uppföljning, och jag undrade varför Simon blev kallad och inte jag och jag är ju frisk nu men har varit lite trött i vinter.... så....

Alltså blev jag tappad på tre rör blod och 80 kronor av bara farten och vi gick skrattande därifrån. Simon slapp undan gratis och med blodet i behåll den här gången.

Så var vi på Belindas kafé och provsmakade semlorna igen och Diana (ägaren) satt just och suckade över skyltarna hon skulle skriva med namn och pris på bakverken. Jag har lovat för länge sen, när hon var helt nyöppnad i somras att jag skulle hjälpa henne skriva skyltar och var riktigt inspirerad, men så kom lägerjobb och Klint och tågluff emellan och det rann ut i sanden. Men det är ju jättebra att vara kompis med en kaféägare som man kan gå och dricka kaffe hos och skriva några skyltar och provsmaka de utsökta bakverken.. Och hur många glutenfria kaféer finns det i stan?? Så nu har jag jobbat på den kontakten, back in the game!

Hon blev jätte nöjd med mina skyltar och jag fick två limpor dyrt, utsökt, glutenfritt surdegsbröd som tack. Ett utmärkt byte! Så slapp jag baka när jag kom hem extra sent...

NU har jag fixat allt!! Städat urfint, packat, mailat, pratat med fina Siri och fått Marockotips... Jag har till och med satt upp tvättid imorgon bitti i ambition att hinna tvätta allt jag använder nu i det sista.

Känslorna har åkt berg och dalbana hela kvällen och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men nu är jag lugn och samlad och så oändligt redo igen.

Klockan halv ett hämtar resans chaufför mig i Mölndal. Två systrar som har sin tredje syster på samma skola som Anna och ska till Bornholm samma dag som jag. Perfecto
Efter Bornholmsbesöket åker jag tidiga, tidiga morgonfärjan tillbaka till Ystad på söndag. Jag måste nog gå upp mitt i natten. Sedan har jag elva timmar på mig att ta mig till tåget i Köpenhamn som går exakt 18:53.
Jag har planerat in (men inte köpt biljetter för) ett nattågsmaraton för att kunna vara i Casablanca redan på onsdag eller senast torsdag nästa vecka. Det finns ytrymme för att sova en natt i Paris eller Madrid, och så blir det ju en natt i Algeciras då. Men sånt blir sällan som man tänkt sig. På lördag är det meningen att jag ska följa med Ingrid och amerikanska skolan på ökenresa.

Ni kan hålla tummarna för att:

- Jag hittar mat jag kan äta i Marocko
- Jag träffar några trevliga kameler att hälsa på
- Kameran inte blir stulen
- Jag har lagom mycket/lite varma/svala kläder med mig
- Jag hittar ett billigt boende boende i Algeciras
- Reskassan räcker
- Jag inte blir bortgift i hemlighet...

Resten har jag under kontroll.

Kanske blir det en resedagbok med fotoalbum istället för blogg, jag får se... Men då skriver jag adressen här och skickar mail om det.

Nu ska jag sova.

Kommentarer
Postat av: AK

håller tummarna så blodcirkulationen försvinner och tumtopparna blir blå, förhoppningsvis behöver de inte amputeras men om det blir en nödvändighet så är det värt det -hårt

2009-02-26 @ 12:15:58
URL: http://kittlas.blogg.se/
Postat av: Frida

Du kommer att ha det så bra, jag håller också tummarna. Hälsa kamelerna från mig!

2009-02-26 @ 21:19:34
Postat av: Frida

Du kommer att ha det så bra, jag håller också tummarna. Hälsa kamelerna från mig!

2009-02-26 @ 21:20:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0