Städning utom och inombords


Lördag
Imorse vaknade jag klockan kvart i åtta av väckarklockan som jag glömt stänga av: Nix det är lördag och jag har bestämt redan igår (när jag trodde jag skulle bli sjuk) att jag ska sova länge idag. Sedan vaknade jag klockan 11, blundade om och klockan 12 vaknade jag igen med att: Nu är det dags! Idag ska jag städa!! Utvilad.

Om man går upp lite tidigare kan man njuta av låååång frukost med tidning. Jag gjorde det ändå, mellan kl13 o 15 eller så. Men sen har jag städat - äntligen! Och jag har vetat att jag skulle få energi av att ha det fint. Badrummet är fortfarande smutsigt, garderoben a mess och disken har visst förökat sig lite igen, men allt annat är faktiskt jätte fint!


Torsdag-Fredag
Jag har klippt håret också. Efter en 4,5tim lååååång arbetsdag (det var rätt rörigt ända från början och jag lyckades fokusera på det negativa mest hela tiden) gick jag tll ett glutenfritt kafé som ligger på Axel Dahlströms torg och åt både macka och prinsessbakelse (som jag saknat lite under nästan tre glutenfria år) och fortsatte sedan till frisören. Det skulle kosta 150 kr stod det och det tyckte jag var ett bra pris, för alla andra salonger jag varit inne på tar 350 även för att bara klippa toppar. Av utsidan (och priset) att döma väntade jag mig lite att komma in till en turkisk man i 60-årsåldern med en rakapparat i handen. Det var istället två tjejer (möjligen från turkiet) i en rätt hemtrevlig salong innanför dörren och en av dem hade tid att klippa mig på en gång. Hon klippte koncentrerat bort mer och mer av mitt hår och kunde nästan inte finna ord för hur slitet det var. Jag vågade inte säga att jag tvättat det med såpa och att jag struntat i att köpa nytt balsam när det gamla tog slut för ett par veckor sedan. Största problemet var nog ändå att jag inte ens kan minnas när det klipptes sist. Dessutom var det säkert 5 årsedan jag var hos en utbildad frisör.
Resultatet blev att håret är mycket kortare men mycket finare. Det har gått från att vara långt till inte mycket mer än axellängd, vilket är en väsentlig skillnad tycker jag. Men det är ungefär lika tjockt hela vägen och kan inte misstas för halm längre (utom möjligen i färgen). På golvet låga några ynka tussar tunnt hår, så av den åsynen kunde man tro att det inte syntes någon skillnad på det som jag har kvar. Frisörskan vädjade om att jag skulle ta hand om mitt hår i fortsättningen och jag höll med om att jag kunde bättra mig rätt mycket på det området. Och så sa hon att jag skulle klippa det igen om 7-8 veckor. Va! Då blir det ju bara kortare och kortare, sa jag. Nej, säg att håret växer 1cm i månaden (fast jag är övertgad om att mitt växer långsammare) då är det 2 cm längre om åtta veckor. Då ger du 1 cm till mig och behåller 1 cm. Så fungerar det! Jag tänkte att jag ska ge henne en chans att bevisa det i alla fall. Och på natten sov jag pliktskyldigt med hårinpackning, från Lush med naturliga råvaror :-), och sen tvättade jag det, inte med såpa utan favorit shampotvålen som också är från Lush. Jag till och med oljade in mig i väldoftande oljor på morgonen, men sen tog jag på mig sunkiga keramikkläder och åkte till verkstan. Men eleverna glänste och tindrade och gjorde mig glad så det räcker för hela helgen. Och ja, storstädningen går mot fullbordan så det blir nog bra det här. Så länge jag inte börjar fundera på hur min reskassa ska ha chans att räcka till augusti! Men det är en historia för sig. Punkt.


PS. Jag har länge önskat att det fanns en varm dryck som smakade salt lakrits. Man kan ju göra te på lakritstot men då blir det sött och milt. Så kom jag på att jag kunde köpa lakritsshot  (socker och salmiak) på hemköp och istället för alkohol blanda det med varmt  vatten. Det blev en svart bryggd som vid första provsmakningen kändes precis som det jag föreställt mig. Men efter några klunkar blev jag lite illamående. Så det finns nog en anledning till att salt lakrits säljs i godisform. Jag förstår bara inte riktigt varför.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0