Arbetsvecka med busfrön

Vilken dålig kontinuitet det blivit på den här bloggen. Men jag har ett alibi. Har jobbat hela veckan med trollungarna på dagläger igen. Vi är fem vikarier och en ur den ordinarie personalen med åtta busungar. Inte helt lätt att planera, strukturera, organisera, skapa trygghet och klola beslut. Vi tar det som det kommer och även sista-minuten-lösningarna faller mestadels väl ut. Igår var jag helt utslagen efter en dag som aldrig tycktes ta slut.Vi åkte till Universeum. Efter första halvtimmen med den nye minstingen i gruppen var jag genomsvettig. Sedan roterade vi för att dela på arbetsbördan och jag befann mig snart i ett kom-genast-ut-ur-polisbilen-och följ-med-oss-till-regnskogen-bråk med en flicka som är charmig men envis till tusen och för tung för att lyfta ur ett bilsäte när hon bestämt sig för att stanna där. Gick istället på regskogsutfärd med en liten försynt varelse som var rädd för både det ena och det andra, till och med regnet och i övrigt ganska ointresserad av exotiska djur. Ingen titt på ormarna för min del alltså. Efter picknick i en skön trädgård då ett annat barn lyfte iväg mina tillhörigheter gång på gång med ett ständigt leende på läpparna upprepandes "min, min", var jag "tvungen" att bada i en sjö trots att vädret var a la kofta och jeans, för det gick inte att stoppa de badsugna och knappt simkunniga busungarna. Dagen genomleds med dunkande huvudvärk.
Men som tur var har det varit mycket bra också. Mina förslag med utflykt till aktivitetshuset Eldorado samt tillverkande av kontaktböcker (där man skriver, helst tillsammans med barnen, vad man gjort under dagen för att detta lättare ska kommuniceras med föräldrar) var en hit. ALLA barn hade störtkul på Eldorado där det finns aktiviteter som passar olika temperament. Blyga lugna barn hoppade loss på studsmattor och i bollhav, andra lekte med plastormar i djungelrummet och jag var med några aktiva barn som satt som små ljus på den härliga musikstunden. Underbart! Flera barn tyckte dessutom det var jätteroligt att vara med och skriva och illustrera kontaktböckerna som de blev mäkta stolta över! Nu gäller det bara att knyta ihop projektet så att de har något att ta hem imorgon. Idag har jag dessutom haft betalt för att spela kubb på gräsmattan och slapp simhallsutflykt i utbyte mot att städa och diska efter dagen och haft ansvar för bara ett lugnt barn samtidigt.
Imorgon är sista jobbdagen vilket är lite tråkigt eftersom jag just börjat lära känna barnen på riktigt, men jag tackar inte nej till lite mer ledighet. Tids nog får jag jobba igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0