Land och stad och vad ska jag göra härnäst egentligen?

Jag vaknade i Siris lantidyll imorse.Ett härligt hem, med fågelkvitter och sol på uteplatsen, och fina saker i. Jag mådde gott mest hela tiden.

Sedan åkte jag till Stockholm.
Det är så skönt när det har blivit varmt och ljust. Man kan vila fötterna och äta mat på en bänk eller så. Och man kan lifta hem innan mörkrets inbrott.

Jag köpte en termos från, kanske 70-talet(?). Inte för att jag blev helt förälskad i den, men den var lite kul - och billig.
Så nu ska det göras soyayoghurt!Precis innan jag åkte hem hittade jag ett litet ställe som solde tamales. Jag har inte sett eller hört talas om några sedan jag lämnade Guatemala och blev väldigt glatt överraskad! Det är "majsmjölsmassa" med fyllning kokat i bananblad. De här härstammade från Peru och den vegetariska hade fyllning av ost och oliver och goda kryddor, plus lite ägg som jag stod ut med. Jag frågade tjejen som sålde dem var de fick tag på bananblad här i Sverige - hon hade ingen aning. Den kostade hela 50(!) kronor men var utsökt!!! Jag måste försöka göra något liknande. I Guatemala hade de fyllning av svarta bönor, om det inte var kyckling (ibland fick jag fel!) Kanske kan man göra med folie runt i ugnen... Eller är det någon som vet ett sätt att koka majsdeg på? Något blad som är lättare att få tag i här....?
Nu har jag mest beslutsångest - jag vet inte riktigt vad som händer när kursen tar slut om en vecka....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0