Senkomna oktobertankar

Jag hade velat skriva för längesen såklart. Till exempel det här:

Tankar på tåget 23 oktober 2009

Jag hade tänkt skriva så mycket. Om födelsedag, om sprarven på konditoriets kristallkrona, om att hoppa på Älvsnabben med Aron i mörkret. Om kylan som bet i kinderna och stadens ljus i alla färger. Jag hade tänkt skriva om att bli vuxen. Hur det märks genom av att det säger pip istället för pip-pip när man håller upp busskortet framför västtrafiks automater.
Men allt var över en vecka sedan och så mycket händer hela tiden att det förpackats långt bak i hjärnstammen allt eftersom nya intryck sipprat in.
Jag hade kunnat skriva om klättringen och om att lita mer på främlingar än på bror och barndomsvän. Men nu har vi topprepskort och får säkra och klättra själva. Vi kände väl oss inte helt värda den där examinationen.
Och så är det konflikter, kramar, stormöten i ring, skojbrottning och regler, timmar framför datorn och kaffe och te. Det är bildelevet som äntligen har fattat vad jag menar - och resultatet blir därefter.
Och det är osämja och jag är medlare, eller är jag det? Och tänker att somligt kan inte göras ogjort. Men kriser är bra och utvecklande och trots att det funnits en klump inombords de senaste två dagarna så gillar jag det.
Eleverna vill inte gå på höstlov. Flera är kvar, stökar och kramas och drar ut på det. Jag diskar och kramas och fångar och sopar och brottas och serverar te och diskar och kramas och....

...Nu sitter jag på tåget mot Jönköping. Sofia ska hämta mig och sen ska vi köra vidare till Linnea i Uppsala. Jag har aldrig varit i Uppsala. Jag vill gärna se lite av stan men mest vill jag nog få ligga i en soffa hos Linnea, dricka te och sticka och känna efter var andningen sitter och om det är något organ som hänger löst, om en tanke hamnat på villovägar eller en känsla kommit i kläm någonstans.

Sen ska jag packa och flytta och leva.
På riktigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0