Översvämningar och mustascher

Igår skulle en tjej komma och titta på min lägenhet. Jag kom hem sent och städade i sista minuten (som tur var hade Simon gjort en del tidigare på dagen). Gick in i klädkammaren för att ta fram dammsugaren och lyckades välta ner en stor hög med kläder, travade på en stol, tomma skolådor och ett fluffigt täcke. Man kan ju inte bara stänga dörren om röran när en blivande hyresgäst ska ta en titt så jag fick röja upp illa kvickt helt enkelt. Dammsög sedan snabbt och slarvigt och när jag just var klar och hade satt undan dammsugaren igen tappade jag en blomkruka med jord ut på golvet. Vad är det här?
Nu luktade det ju dammsugning och var varmt och kvavt så jag öppnade fönster och dörren på vid gavel och tände aromalampan för att råda bot på detta - helst på två minuter. Skulle just stänga till allt igen så att besökaren inte skulle höra allt oväsen från trafiken, men då stod hon redan i dörren!
Nu var det en tjej som redan visste vad hon hade att vänta och hennes bror bodde redan i huset så hon verkade faktiskt mest få positiva överraskningar av min lägenhet.


Och så idag när jag skulle diska lite snabbt för att sedan åka till Saras butik och hjälpa henne montera mustasherna, blev det plötsligt översvämmning under vasken och det bredde ut sig över golvet så att jag fick flytta undan en massa grejer och torka och fixa. Vad är detta? Jag är verkligen inte vän med mitt hem...

Simon som kom hem från affären hittade mig i översvämningen och berättade om hans upplevelser från månaderna på Hisingen. Mitt i natten började det läcka under vasken vid golvet, massor av vatten. Han torkade upp men det bara fortsatte så han ringde och väckte pappa för att få råd. Pappa berättade om exploderade, läckande element när han bodde i Göteborg. Simon torkade upp vatten hela natten och hällde ut det i badrummet men rören läckte så att allt hamnade i köket till slut i alla fall. På morgonen kunde han få tag på hyresvärden som sa: Jaså, men då kontaktar jag en rörmokare... men nej nej idag kan han inte komma...! Simon fick gå till sitt möte på arbetsförmedlingen zombietrött efter en sömnlös blöt natt. Men när han kom hem var faktiskt vattenläckan fixad.
Jag skrattade tillräcklig för att förlänga livet med en halvtimma, minst!


Mustascherna ska skickas till Designtorget, som redan har sålt 170 stycken hittills i år räknade vi ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0