En liten lördagsresumé sedan den blivit ord


Jag promenerar till stan i gummistövlar och tänker att jag faktiskt hatar den här årstiden. Vårvinterslask. Och trots att jag egentligen trivs med snö och lyla och tots att jag är glad att det äntligen töar, så går jag och hatar vädret och tänker på behovet av skönhet i omgivningen. men gummistövlar är en njutning och jag är faktiskt glad över livet denna dag. Det känns lite ovant med lusten och energin.

Jag har satt väckarklockan för att åka till Agneta och få årshoroskop, men så blir hon tvungen att ställa in och jag tar tillfället i akt att läsa på astrologi själv istället. Jag känner mig luttrad av besvikelser och den här gången var det inte allvarligt. Det är skönt att ha blivit van men ändå lite skrämmande. Jag äter överblivit godis från gårdagen tills jag mår illa. Godis på förmiddagen!! -Varför???
Så fort det kommer till att konkret tolka ett horoskop kommer motståndet som på beställning. Den här gången blir jag så trött att jag somnar på soffan. Jag kommer inte underfund med var prestationsångesten kommer ifrån.

Så går jag till stan, ja i gummistövlar, och tänker vara i keramikverkstan ett par timmar. På avenyn köper jag ett par vårskor som inte kommer bli använda än på ett tag. Och ett par roströda benvärmare. Sedan tittar jag lite på ryggsäckar och fastnar genast för en svart 55-liters Haglöfs i smal modell. Kärlek vid första ögonkastet! Den är på rea med öppet köp, så det bär sig inte bättre än att jag kånkar med mig den och det rycker i luffartarmen.

På konsums servering finns fantastiskt god quinoasallad med rostade grönsaker, fetaost och oliver. Precis vad man vill ha efter att ha börjat dagen med lösgodis. Jag skriver en önskelista medan jag äter: röda gummistövlar, tält, djembetrumma....

I verkstan är jag inspirerad och målar min drejade salladsskål i flera olika engober. Så många fina koppar med misslyckad glasyr. Hoppas , hoppas...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0