Flunsan och dynamiska grunduttruck


Ibland vill man bara ligga i solen och ha det skönt. Prata omnågot intressant eller bara lyssna på fågelkvitter.

Ibland vill man springa sig trött och mjuka upp lederna och hitta nya rörelsemönster.

Man vill sjunga och skratta och väsnas...


Istället har jag feber, skrällhosta som svider i halsen, tungt huvud och hjärtklappning efter fem minuters aktivitet.
Fysisk teater är en mycket olämplig kurs att bli sjuk på. Jag tyckte att jag var frisk i tisdags och kunde vara med som vanligt, ja, jag gjorde ett tappert försök redan i måndags, även om energin tog slut  innan lunch. Bakslag! Så nu ska jag försöka vila upp mig. Innan helgen dessutom, som är fullbokad med trevligheter.
Till någon tröst är det att vara i gott sällskap. Vi hostar och snörvlar i kapp på skolan. Vi förbrukar ingefära som aldrig förr... Och turas om att ligga bland alla väskor och kläder på scenen och titta på vad resten av gruppen gör ute på golvet. Jag steg upp för att vara med och kasta mig bakåt från stegen, och regissera tempot i improvisationsrörelser. Amanda tvåa! Dasha sjua! Tuva fyra! Sedan somnade jag till på scenen och vaknade harmonisk men förvånad över att klassen fortfarande höll på med övningar. Det är ödesdigert att missa en halv dag! Måste vara någon liten influensa som går här. Men åh, vad jag längtar efter att den går över...!

Igår var vi i Stockholm och såg en makaber enmansföreställning med dockor, på Dansens Hus. Den innehöll dock ingen dans. Istället väckte den livliga diskussioner efteråt. Var den bra eller dålig? Stark? Äcklig? Oförståelig? Tankvärd? Berörande? Ett skämt?
Förutom att bli omruskad var det trevligt med en utflykt, äta falafel, kaffe och biskvi på stan. Och titta på människors dynamiska grunduttryck. Det finns åtta grungkombinationer sammansatta av ytterligheterna; riktad-flexibel, plötslig-uthållen och lätt-stark.
Viftande rörelser är lätta, plötsliga och oriktade/(flexibla)
Slående är starka, plötsliga ochr riktade
Vridande är starka, uthållna och hm.. var det riktat eller flexibelt?
De andra uttrycken är; Piskande, Hackande/baddande, Flytande/svävande, Pressande och Glidande.

Det skulle vara jättekul att sitta på stationen och kategorisera kroppsspråk på förbipasserande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0