Helgens fina människor med solsken i blick

I lördags  trotsade jag förkylning och feberns efterdyningar och åkte med tidiga (och enda) morgonbussen för att träffa Daniel och Aron i Stockholm. På pendeln fick jag sällskap med Max, min huskompis på Tallås, som skulle flyga till Lund. Vi pratade hela vägen, om skolan, lärarna, samhällets framtid och kommunism. Intressant.

Sedan mötte jag först Aron, sedan Daniel på centralen. Vi började dagen med second breakfast på Vetekatten.

  DanielSedan åkte vi till Sundbyberg för att titta på huset och området Daniel ska flytta till om en vecka. Det verkade trevligt.
På vägen såg jag en fin cykel:


Aron och Athena i rulltrappan. Hur sött som helst!


Det var otroligt vackert vårväder och Stockholm visade sig från sin bästa sida.Magnolian höll just på att slå ut.
På Hermans var det Mellanösterntema på buffén. Falafel, hoummus, grytor och massor med gott. Eftersom maten var galet god och dessutom kostade över 150 kr, så åt vi hur mycket som helst - jag blev proppmätt!Min och Arons matSedan åkte vi hem till kollektivet som Daniel bor i. Det låg lååångt, lååångt bort, söder om Västerhaninge. Men resan var väl värd mödan. Vi kom till ett stort härligt hus, befolkat av människor jag träffar max en gång per år på Klint i vanliga fall. Nu upptäckte jag att de existerar och lever för fullt även utanför Klintsäsongen.

Aron, Andrew och Anne i trädgården


Fiolbyggare i samspråk.


Daniel stekte pannkakor till mig och alla drack te och och pratade tillsammans på kvällen. Hur mysigt som helst.
Sedan fick jag en säng i eget rum att somna gott i.

På natten drömde jag om förhäxade leksaker som skapade kraftfält som upphävde tyngdlagen. De var väldigt spännande först men blev tillslut så farliga att vi var tvugna att gräva ner dem och hoppas innerligt att de skulle hålla sig i jorden.

På morgonen satt jag i en stol med fönster åt tre håll och sol som sken in, och skrev drömdagbok. Sedan fick jag kollektivhirsgröt och Annes te och Daniels överblivna pannkaka till frukost, som jag mådde gott på hela dagen.

Jag hade gärna stannat i en vecka och gärna följt med på skogsutflykten som alla gav sig iväg på, särskilt när Robert och Antonia också dök upp på perrongen 1 minut innan mitt tåg skulle gå. Det hade varit hur härligt som helst - men troligen hade jag bara fått feber igen och kanske inte kunnat gå på teaterträningen i veckan. Så det var nog bäst som det var.
Dessutom skulle jag ju träffa Frida!
Jag fick sällskap även den här tågresan, av Astrid som är syster till Anne och Ingrid. Så nu känner jag nästan hela familjen! Vi pratade om Marocko.

Sedan njöt jag till fullo av söndagsshopping på Söder. Jag hade gärna gått på stan en hel helg - minst, det var riktigt svårt att slita mig. Bara sol, lugnt på gatorna, spännande affärer. Jag fick säga till mig själv på skarpen för att inte göra av med alla pengar på onödigheter. Men jag behövde faktiskt uppdatera träningskläderna lite.
En ljuvlig sallad åt jag till lunch, med avokado, keso, fetaost och massor av fräscha grönsaker.

Sedan lyckades jag slita mig och åka hem till Frida och Ola. De hade en underbar lägenhet, med högt, högt i tak och öppen planlösning plus några mindre rum. Det är en före detta skolbyggnad de bor i - ett ombyggt klassrum. Frida bjöd på te och muffins och vi pratade i soffan och tittade på stickning vi bara sett på bloggbilder tidigare. Papegojan Hugin höll oss sällskap. Jätte mysigt! Det var minsann svårt att slita sig därifrån också.
Hugin och Frida

Tillslut tog jag pendeltåget tillbaka till Vårdinge, två timmar efter att sista (och enda) bussen gått. Jag fick lift först med en föredetta skolkamrats man och efter en liten promenad med en annan man jag troligen fått lift med tidigare när jag gick här. Vi kände igen varandra!

Kort sagt har jag haft en helt underbar helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0