Biljetter införskaffade


Idag har jag köpt alla biljetter jag behöver!
Interrailkort att åka på 5 dagar under perioden 2-11 mars, biljett i liggvagn Köpenhamn - Karlsruhe, sittplats Karlsruhe -Paris Est och så en liten biljett från Köpenhamns station till Höje Taastrup, för att inte slösa bort ett helt dyrbart dygn på bara 7 minuters resväg. Ett nattåg som avgår efter 19:00 räknas nämligen som en resa på nästkommande dygn. Mitt tåg avgår 18:53, därav den extra biljetten. Schysst av SJ och DSB:-)Tittade också runt på pocketböcker lämpliga som färdlektyr. Shamanens väg fanns inte i pocket, Tusen strålande solar kändes inte lika lockande längre, Shantiram hade 900 sidor vilket var lite väl avskräckande, Allt har jag redan läst en och en halv gång, Kalifens hus har jag också läst och av samme författare hittade jag ingenting. Med andra ord - boktips mottages med tacksamhet! Det ska vara en bok som varar länge, är lätt att bära, lagom fängslande och som ger rätt stämning på en resa. (inte olycklig barndom i svensk småstad på 50-talet, sånt får vänta tills jag är hemma igen).Ifall någon ännu skulle tvivla på att jag gillar frukost, eller avokado... Hallonsmoothien var ljuvlig den med.
På stan köpte jag take away-soppa. En sån fantastisk idé! Billigt, varmt, gott och mättande.


Försökte också inventera min akvarellåda, utan större framgång. Tänkte att jag skulle införskaffa en mindre låda, ta ut några färger jag aldrig använder och köpa nya av de tre favoriter som nästan tagit slut (citrongul, preussisk blå och sepia, för eventuella målningsfantaster som läser detta). Visade sig vara enklare sagt en gjort. Lådor och färg är jätte dyrt ju, jag är kräsen och vill ha bra kvalitet, mycket att välja på för att få det resultat jag önskar. Kanske vill jag ha en helt annan färgskala i marocko än jag använt i sverige, danmark och alperna - det är troligt. Papper gillar jag också stora, grova och tjocka - dvs dyra och tunga att bära på. Suck! Får klura ett tag på en kompromiss.

Annars har jag hittills investerat i:

en miniminikompass - för vilsevandrande på främmande mark
en microhandduk, liten, lätt och snabbtorkande
ett par gympaskor som ska gå att använda i alla lägen
och kompletterat medicinlådan

Först blev jag lite mörkrädd när jag läste guidebokens långa lista på vilka mediciner och första hjälpen grejer man bör ha med sig till en vistelse i Marocko. Sen kom jag på att den nog var amerikansk, boken och det förklarar ju saken. Som svensk kan jag nog sova lugnt även utan 500 just-in-case-grejer med mig. Plåster och värktabletter räcker nog långt och lite magsjuka får jag väl vara beredd på. Annars finns ju allergier, laktoskänslighet, polyper och det senaste påfundet -migränanfall, som min kropp har kommit på.

Det är så otroligt många småsaker som man kommer på efterhand. Fixa biljetter och sånt är ju lätt att komma ihåg, men alla små oviktiga detaljer - som vilken musik jag ska ha i mp3-spelaren, vilken bok jag vill läsa...

Nu hoppas jag bara att jag inte missat något urviktigt, som att skaffa visum eller en vaccination mot någon dödlig sjukdom... Men så vitt jag vet ska det inte behövas. Jag tror att allt är under kontroll.

Kommentarer
Postat av: Frida

Boktipps!!!

Något av Ursula LeGuin, och då gärna "Left hand of darkness" eller "The Dispossessed" eller "Birhtday of the world" kolla sf bokhandeln på vallgatan!!!! Finns säkert översatta om du föredrar det också.

Min absoluta favoritförfattare, och då vet du att jag läser en del, hon är långt över nummer två, det är inte bara helt fantastiska historier om samlevnad, kultur och överkommande, hon använder ett helt förtollande språk, få men väl valda ord.

Själv tänkte jag läsa Walden härnäst, (när adlibris har skickat den) om en man på 1800 talet som tröttnade på samhället och flyttade ut i skogen i två år. Det låter behagligt tycker jag.

2009-02-14 @ 12:35:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0