Pappor och Annor

Pappor är bra till mycket. Till exempel om de jobbar på Nikon kan de fixa nya objektiv när det gamla börjat strejka. Lätt som en plätt, bokstavligen som ett paket på posten utan att jag behöver göra någonting. Mycket trevligt!
Jag känner massor med Annor och de är alla väldigt fina människor. Den Anna jag träffade i kassakön på Hemköp har jag inte träffat på länge. Hon berättade om sin tre veckor gamla dotter därhemma. En liten Miranda och tydligen redan en mycket bestämd fröken. Det är helt overkligt, jag kan inte förstå hur jag kan missa en hel graviditet! Som tur är så lade pappan till Miranda upp bilder på Facebook, som jag förbluffad tittat på så jag var inte helt ovetande om att det var en nybliven mamma jag mötte i affären. Jag tror att jag ska bli bättre på att hålla kontakten med folk, vad som helst kan ju hända under tiden. Men när min förkylning gått över ska jag få hälsa på den lilla Mirandan.

En annan Anna ska jag hälsa på på Bornholm nästnästa helg. Hon tipsade om att hennes kompis syster också kommer till Bornholm och ska åka bil från Göteborg precis samma dag som jag tänkt åka. Så i bästa Anna-anda (hon är faktiskt fenomenal på att trixa ihop personer och situationer) ringde jag idag den ovetande systern och berättade om sammanträffandet. Det är ju lite svårt att veta vad man ska säga: eh, jag heter Lina och vet att du ska köra bil till Bornholm den 26e... finns det plats för mig också? Det gjorde det och hon var dessutom väldigt tillmötesgående. Så var det fixat!


Jag hittade på en ny maträtt idag när jag inte orkade laga någonting vettigt. Det blev hur bra som helst! Majsmjöl (vitt, finmalet som är lite halvsvårt att få tag i), vatten, salt o peppar vispade jag till en tjock smet, som en tortilla. Sedan rev jag en morot grovt och blandade i innan jag stekte i olja. Den höll ihop jätte bra. Bönorna hade jag redan kokat tidigare på dagen så jag slevade på dem och kompletterade med rödlök och färsk basilika. Gott och mättande. Det behövdes salt och citron märkte jag i efterhand, testade med balsamvinäger mot slutet, det var okej. Men citron hade varit perfekt till det söta från majs och morötter.

Länkar
Om ni inte redan har sett det så har jag lagt till lite länkar här i kolumnen till höger. Vänner och bekantas (eller mina) konst, projekt eller bloggar och två främlingar fick också komma med. Kanske rekommenderar jag dem lite mer var för sig framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0