En månad i bilder

Bättre sent än aldrig. Här kommer en liten sammanfattning av resan. Det finns massor massor mer, jag har säkert närmare tusen foton och en del av dem ska jag göra ett album av och lägga på Picasa web.


SALZBURG, Österrike


Det gick liksom inte att undgå att tänka Sound of Music
Här var jag bara över dagen, mellan två nattåg.


POMPEJI, ItalienJag vandrade runt i timmar, -det var väldigt spännande


NEAPEL, Italien, sett från havssidan
CAPRI, Italien
En dagsutflykt till paradisön anpassad för mycket rika semestrare


SIRACUSA, Sicilien


Katedralen sammanbyggd med ett Athena-tempel


Strandpromenaden

MATERA,
Italien

Den här staden är byggd på grottor i berget som varit bebodda i 7000 år!


I italien finns god glass och gott kaffe!
Båtresor från solnedgång till soluppgång är helt enkelt något av det underbaraste som finns. Här mellan Bari i Italien och Patras i Grekland. Resan tog 16 timmar och var en ren fröjd. Jag sov i sovsäck på däcket.

LENDAS, Kretas sydkust, Grekland
"Min" strand


SANTORINIVi badade i varma källor och smörjde in oss med den röda leran som man fick dyka ner på botten för att få tag i.


Så här glad var jag på båtutflykten, en helt underbar dag var det. Den sista "riktiga", sen började jag på allvar undra vad jag höll på med, bestämde mig för att Grekland finns nog kvar nästa år och bokade flygbiljett hem för lånade pengar.

ATEN, MonastirakiFörst kändes det som ett nederlag att åka hem och jag var lite besviken över att bara ha varit borta i en månad. Jag hängde upp mig på småsaker - jag har ju inte hunnit bli solbränd, jag har ju inte ens använt hälften av Y3-tvättmedlet, jag har ju bara åkt fyra färjor, akvarellblocket är ju inte slut trots att det bara var några blad kvar när jag packade ner det och framför allt har jag inte varit på Patmos än!

Men när jag väl bestämt mig för att åka hem kändes det riktigt skönt. Mycket av det jag ville göra i Grekland kan jag göra hemma också, måla, läsa, skriva, sova på stranden. Men såklart ska jag åka tillbaka!  Nästa sommar, med ett tält, ett stormkök (för guuud vad jobbigt det varit att hitta billig, glutenfri, vegetarisk mat, jag är sååå trött på vinbladsdolmar i konservburk, tomater och pommes frites), och en vän eller två. Intresseanmälan mottages per mail eller telefon.

Det har faktiskt varit en tröttsam resa, jag känner mig sällan ensam men efter den intensiva teaterkursen med samvaro i kubik så blev det en stor kontrast att plötsligt vara på egen hand. Och efter att väskan blev stulen på tåget redan första veckan har det ena strulet efter det andra följt i dess spår. Inga allvarliga saker, men att hela tiden har ansvar, fokus och koncentration tar på krafterna. En vecka i slutet hade jag ressällskap an en kanadensisk tjej. Det var trevligt , lättsamt och praktiskt, men efter ett tag började jag längta efter att vara själv också. jag behöver båda delar.
Jag har haft mycket tur i livet och särskilt flyt det senaste halvåret, men här tog det helt enkelt slut. Skönt är att veta att jag fixar det ändå, jag är trygg och vet att jag kan ta vara på mig själv. Det har jag på allvar insett, där på någon strand. Att jag faktiskt hela tiden varit trygg med mig själv. Och det är väl det alla resor handlar om egentligen - att hitta sig själv.

I Nyhamn möttes jag av ljuvlig grönska, heden sprakande i dämpade färger:
Nu är jag i Göteborg, hos Sara och har det oförskämt bra kort sagt. Jag pysslar i hennes butik, gör berlocker, stickar och skyltar om. Vi har inlett en karriär som "friganer" och hittat alldeles finemang helt gratis mat som affären kastat, sovit på balkongen, pick-nickat i Slottskogen och annat skönt.

Framöver blir det säkerligen tätare mellan inläggen här. Jag har också mobil igen, med samma nummer som förr. Men ingen telefonbok, så sms:a eller ring eller maila gärna om ni vill att jag ska kunna höra av mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0