Veckan som gått och jag är ledig ut i fingerspetsarna

Man kan åka ut till Brännö med broren och just när man kommit till badplatsen längst ut börjar åskan och blixtar och det dröjer inte länge förrän regnet är över en. Ett snabbt dopp för min del (inget för Simons) och vi ser oss om efter något ställe där vi kan slippa undan torrskodda. Vi kryper ner under en brygga och skular. Det är skyfall och vi sitter på kalla hala klippor och blir droppade på, täckta så gott det går av redan blöta handdukar över huvudet. Potatissallad och torra kex. En dålig potatis kastas i vattnet och blir mat till tre stycken krabbor. Två sjöstjärnor dansar i slowmotion.
När regnet lättar kryper vi ut, som nykläckta fåglar och ljuset är underbart vackert med solsken mot en ännu mörkt gråblå himmel. Det var den dagens utflykt.

Man kan gå och lägga sig klockan ett och sedan vakna av regn klockan sju på morgonen. Efter att ha knött in madrassen i lägenheten och allvarligt övervägt om man ska stanna uppe när det nu har blivit morgon. Men någon timma till kan jag ju sova. Jag sov som klubbad med livliga drömmar till klockan ett! Kände mig helt drogad. Vem har smugglat ner sömnmedel i mitt kvällste? En ganska långsamverkande sort dessutom. Det var knappt så att en kalldusch fick töcknet att skingras. Men så träffade jag Aron och körde runt och spanade in bostadområden innan vi avslutade med Solrosen.
Efteråt spelning på Butik Kubik. Så fint. Ett litet trevligt band och full lokal. Sedan kom en man från en helt annan värld in genom dörren, i kostym och hatt. Han var greve enligt ryktet och otroligt underlig. Artig, påträngande och fascinerande.

Man kan också skratta åt Stinas tokigheter i butiken. Eller cykla i motvinden. Eller gå en tvåtimmarspromenad hem med Sara - och jag var inte ens trött. Eller göra pannkakor, bröd, hummus och morotskaka med rabarber. Man kan chatta med Ingrid i Casablanca eller Lena som jag passade när hon litet knytt. Och man kan dricka kaffe och läsa tidningen länge.
Ledig, ledig, ledig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0