Teknikens under


Jag har lärt mig att ladda ner o installera ett program som kan spela in Spotify-musik så att jag kan spara den på datorn, ta bort reklamen och föra över till min braiga mobil med kanonljud i lurarna!

Vem trodde det för några år sedan när man hade med sig sin bärbara cd-spelare som åt batterier och hackade när bussen skakade eller apparaten halkade snett i väskan? Och man var tvungen att ha med sig en hel hög med skivor och använda sånadär skumgummihörlurar som är för stora för öronen så att det gör ont att ha dem i men de ramlar i alla fall ut.

Det var inte bättre förr...

Men kanske ännu mer längtar jag tills någon uppfinner tysta bilar. Jag blir så himla störd på trafikljud, det liksom blockerar solskenet och höstdofterna. För att inte tala om hur det väller in i lägenheten och saboterar min aura.
Kan inte lite fler memmiskor (som Lena sa när hon var fyra) använda häst och vagn sålänge? Eller åtminstone cyklar.

Men ibland kan man njuta av att jobba på waldorfskola och forma lerklot och lerägg och tumma ut bivax. (Man kan värma upp det med vatten för att få det mjukare kom eleverna på - då smälter vaxet och kladdar av sig kom jag på). Men tre buspojkar varvade så småningom ner och glömde till och med bort att uttrycka sin bestörtning över att jag inte rakat mig under armarna. När de kommer på det igen får jag väl slänga mig med feministjargongen och ingjuta några nya perspektiv i kill-tonårsvärlden, -eller nåt.

En annan teknisk gåta är varför facebook-chatten ALLTID hänger sig och får Firefox att krascha. Jag fattar det inte. Det är kanske mina andliga connections, skrev Sofia men jag hann inte svara innan allt kollapsade igen. Återta sessionen. Det måste vara mina starka energier -eller någon där uppe som vill tala om något, skrev jag men hann inte se vad Sofia svarade innan TREDJE kraschen. What the..?
Tala klarspråk till mig eller sluta sabotera mina cyberkommunikation!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0