Fågelmat


Nyår

Firade ett lagom litet, mysigt nyår med Aron, Simon och Malin. God veganpaj, hasselbackspotatis, smulig falafel och grekisk sallad, sorbetefterrätt och goda drycker...Jag invigde mina silverbestick till marockanska keramiken
Vi tog också en promenad i sådär tio minusgrader till - och på Delsjön som hade frusit till is. Det hade även stigarna, som var glashala! Hemma värmde vi oss med Malins majssoppa innan GPs fyrverkeri. Tolv minuter avnjöt vi det huttrandes vid operan. Det var det värt. Men sen var det skönt att slumra en timme innan det var dags att sätta ihop buffén. Tänk att vi har ett kök där flera personer kan laga mat samtidigt!

Vi hann spela ett parti rappakalja innnan tolvslaget. Sedan stod vi och huttrade och skålade några minuter till på balkongen.

Nu är det ett nytt decennium. Vi pratade om vad som varit bäst i våra liv under det förra. För mig var det att åka till Guatemala och att gå på Vårdinge, tätt följt av mitt utvecklande jobb på skolan.

Jag har övat på att skriva snygga nior. Och när det nu varit år 2009 och jag har skrivit datum i ett helt år så är jag rätt nöjd även med mina nior. Kan nu skriva alla siffror snyggt efter ett decennium.

Smaklig jul


Årets julklapp: Simon och jag bakade julgodis en hel dag och gav bort i fina burkar till alla vi firade jul med.Vi gjorde en presentation av gosdakerna också:

Det var; kaffetryffel, brända mandlar med kanel, chokladdoppade marsipancitroner, ischoklad, vinbärsrutor med vit choklad, nougat och mandelmassrullar, turkisk peppartryffel, frukt och romboll, nötter och torkad frukt.

RSS 2.0